maandag 2 september 2013

En Noach bouwde een ark



Een nieuw boek over Noach, een prachtig prentenboek! Geschreven door Renita Boyle en geïllustreerd door Honor Ayres,'en Noach bouwde een ark'.



"Ik heb een prachtige wereld gemaakt, zei God, en mensen om daarop te wonen. Maar nu doen ze slechte dingen en is alles misgegaan. Daarom ga ik opnieuw beginnen. Er komt een heel grote watervloed en jij mag daarom een grote boot bouwen, Noach. Je familie zal dan veilig zijn, en ook alle dieren die meegaan in de boot."



De tekst is eenvoudig en duidelijk, met speciaal aandacht voor geluiden en eigenschappen.

"Noach en zijn familie begonnen met de bouw van de boot, die op een dag hun leven zou redden. Klop, klop zei de hamer. Rasp, rasp deed de zaag. Hoger en hoger werd de boot, heel hoog en groot en breed. Met een dak, een deur en ramen en heel veel kamers."




De tekeningen zijn werkelijk schitterend, mooie kleuren en vol expressie. Ik vind de tekeningen van Honor Ayres altijd zo vrolijk en vol liefde gemaakt.




Een mooi boek om voor te lezen, thuis, op school of in de kerk. De vrolijke tekeningen trekken de kinderen het verhaal in. Maar het beste van dit boek vind ik de inhoud. Soms kom je een boek tegen over Noach waar niet duidelijk in vermeld staat waarom Noach de ark moest bouwen. Of waarin de regenboog en Gods belofte niet goed wordt uitgelegd. Zo niet in dit boek, hier wordt alles goed uitgelegd in eenvoudige taal, en dat is knap!

"Toen bleven Noach en zijn familie staan. Ze dankten God omdat Hij hen gered had. Aan de hemel stond een prachtige regenboog te schitteren. 'Ik zal nooit meer de hele aarde laten overstromen,' beloofde God. 'De regenboog zal daarvan een teken zijn.'"


Titel: En Noach bouwde een ark
Auteur: Renita Boyle en Honor Ayres
Prijs: 9,95
isbn: 978-90-266-079-81

Geen opmerkingen:

Een reactie posten